Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierś z kurczaka podsmażona na maśle z cebulą i cukinią. Pomysł na szybki w przygotowaniu, smaczny obiad.

Pierś z kurczaka z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z cukinią
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, przyprawę do mięs i zioła. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cukinia zacznie robić się szklista. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso dodać do podsmażonej cukinii. Smażyć dalej razem, cały czas mieszając, aż mięso całkowicie się zetnie.
Pierś z kurczaka z cukinią
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na maśle.
Pierś z kurczaka z cukinią
Pokrojona cukinia dodana razem z przyprawami do cebuli.
Pierś z kurczaka z cukinią
Pierś z kurczaka pokrojona w niezbyt dużą kostkę.
Pierś z kurczaka z cukinią
Mięso dodane do podsmażonej z cebulą cukinii.