Strona główna Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami

Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami

Beatris - Przepis na: Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1555
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierś z kurczaka nadziana usmażonymi grzybami.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • maka pszenna do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia

Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby (ja użyłam kurek, koźlarzy i podgrzybków) oczyścić i umyć. Nie moczyć ich zbyt długo w wodzie, bo nią nasiąkną. Umyte grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Do cebuli dodać grzyby i smażyć dalej razem. Smażyć tak długo, aż płyn z grzybów odparuje. Doprawić je do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka podzielić na porcje (u mnie 4 porcje). Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, na każdym ułożyć po trochu usmażonych grzybów. Plastry mięsa złożyć na pół i zabezpieczyć wykałaczkami. Jajko rozbełtać. Nadziane grzybami mięso obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Tak przygotowane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej i smażyć na rumiano z o bu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Schab z wędzonym kurczakiem
Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka
Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka Pierś z kurczaka z makaronem
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane