Strona główna Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami

Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami

Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1574
zdjęcia: 1 z 5
Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierś z kurczaka nadziana usmażonymi grzybami.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • maka pszenna do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia

Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby (ja użyłam kurek, koźlarzy i podgrzybków) oczyścić i umyć. Nie moczyć ich zbyt długo w wodzie, bo nią nasiąkną. Umyte grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Do cebuli dodać grzyby i smażyć dalej razem. Smażyć tak długo, aż płyn z grzybów odparuje. Doprawić je do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka podzielić na porcje (u mnie 4 porcje). Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, na każdym ułożyć po trochu usmażonych grzybów. Plastry mięsa złożyć na pół i zabezpieczyć wykałaczkami. Jajko rozbełtać. Nadziane grzybami mięso obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Tak przygotowane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej i smażyć na rumiano z o bu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Udka w pomidorach Pierś w cieście imbirowym
Kurczak duszony w winie Nadziewana pierś Piersi ze szpinakiem
Kurczak z zielonym curry po tajsku Udko z kurczaka nadziewane boczniakami Kokosowa potrawka z bambusem
Kurczak z makaronem ryżowym z patelni Kurczak w sosie tamaryndowym z makiem Filet z kurkami, szpinakiem i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane