lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś z kurczaka z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam piersi dobrze doprawione .

Pierś z kurczaka z musztardą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka z musztardą

 

  • podwójna pierś z kurczaka

 

  • musztarda Dijon 4 łyżki

 

 

  • sól prowansalska szczypta

 

  • sól cypryjska w płatkach

 

  • Panierka:

 

 

  • 3 jaja

 

 

  • pomidorki

 

  • rzodkiewka

 

  • szczypiorek

 

  • ziemniaczki

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z musztardą
1.Pierś umyj osusz pokrój w plastry. 2.Każdy kawałek plastra piersi dopraw solą i pieprzem , papryką ,wysmaruj musztardą. 3 Rozbełtaj jaja. 4. Maczaj pierś w jaju a potem w płatkach owsianych . 5. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. 6. Podawaj z ziemniaczkami , posyp szczypiorkiem dodaj do smaku rzodkiewkę ..
Pierś z kurczaka z musztardą
Obtaczamy w panierce a potem smazymy na rumiany kolor