Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pierś z kurczaka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przygotowałam coś w rodzaju bryzola .Z reguły jest to płat polędwicy wołowej, wieprzowej lub końskiej rozbity , usmażony. Czemu by więc nie przygotować w podobny sposób plastrów piersi z kurczaka ?

Pierś z kurczaka z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z patelni

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z patelni
Pierś z kurczaka podzielić na kawałki. Rozklepać cieniej niż na sznycle , Posolić i posypać pieprzem. Pieczarki oczyścić ( jeśli trzeba obrać ).Pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło z olejem. Wrzucić pieczarki i usmażyć je na rumiano. Lekko posolić. Zdjąć z patelni. Na tłuszcz po smażeniu pieczarek włożyć kawałki piersi kurczaka i zrumienić je z obu stron. Podawać z zestawem surówek ,ziemniakami , obłożone usmażonymi pieczarkami.
Pierś z kurczaka z patelni
Pierś z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki
Pierś z kurczaka z patelni
Mięso rozklepać cieniej niż na sznycle posolić i popieprzyć
Pierś z kurczaka z patelni
Usmażyć na maśle pokrojone w plasterki pieczarki
Pierś z kurczaka z patelni
Na maśle po smażeniu pieczarek usmażyć piersi z kurczaka