justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna pierś z kurczaka ze szpinakiem

Pierś z kurczaka ze szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Cebulę obieramy i kroimy w drobną w kostkę , podsmażamy na maśle. Do zeszklonej cebuli dodajemy mrożony szpinak i smażymy aż wyparuje z niego woda. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,doprawiamy solą i pieprzem. Piersi z kurczaka płuczemy, nacieramy przyprawami i następnie nacinamy podłużną kieszonkę. Ser kroimy w cienkie plastry. Do środka kieszonek wkładamy po łyżce przygotowanego szpinaku i plasterki sera, całość spinamy wykałaczkami. Piersi owijamy plastrami boczku . Pieczemy w rękawie przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C lub smażyć na patelni na bardzo wolnym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Piersi z kurczaka nacieramy przyprawami
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
W piersiach robimy kieszonki i faszerujemy
Pierś z kurczaka ze szpinakiem
Smażymy na patelni lub w piekarniku