joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pierś z kurczka w kukurydzianej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis na chrrrrupiącą pierś z kurczaka.

Pierś z kurczka w kukurydzianej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z kurczka w kukurydzianej panierce

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczka w kukurydzianej panierce
Pierś z kurczaka przekrawamy wzdłuż. Powstałe kotlety rozbijamy z obu stron tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet obtaczamy w mące. Płatki kukurydziane rozkruszamy w moździerzu lub rozbijamy przez ściereczkę. Porcje mięsa obtoczone w mące maczamy w rozkłóconym jajku a następnie w płatkach. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu (ja smażyłam na oleju z łyżką klarowanego masła). Smażymy z obu stron, na złoty kolor (najlepiej na wolnym ogniu). Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :))))))
Pierś z kurczka w kukurydzianej panierce
Przepis na chrrrrupiącą pierś z kurczaka.
Pierś z kurczka w kukurydzianej panierce
Płatki kukurydziane rozkruszamy w moździerzu lub rozbijamy przez ściereczkę.