Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pierś z kurczka w płatkach migdałowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetna w smaku i zapachu

Pierś z kurczka w płatkach migdałowych

Składniki:

Pierś z kurczka w płatkach migdałowych

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jaja bio (rozmącić)
  • 100 g płatków migdałowych bio
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • bazylia świeża i suszona
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczka w płatkach migdałowych
Pierś kroimy w plastry a następnie lekko rozbijamy i przyprawiamy do smaku. Odstawić na 10 minut by mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie mięso zamoczyć w rozmąconym jaju i obtoczyć w płatkach migdałowych. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Udekorować świeżą bazylią. Podawać z surówką.