Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pierś zapiekana pod kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Soczyste mięso z pieczarkami i serem żółtym

Pierś zapiekana pod kołderką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś zapiekana pod kołderką

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś zapiekana pod kołderką
Piersi umyć, osuszyć, usunąć błonki. Przekroić na 2 części. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Majonez wyłożyć na mięso, rozsmarować, oprószyć solą i pieprzem kolorowym. Odstawić na godzinę do lodówki. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, udusić na patelni (można dodać łyżkę oleju, ja jednak zrobiłam bez niego). Jak odparują to równo wyłożyć je na mięso z majonezem. Oprószyć pieprzem (soli do pieczarek nie dodawałam bo ser jest dla mnie wystarczająco słony). Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Posypać przygotowaną zapiekankę.Piec około 30-40 minut, w zależności od grubości plastrów mięsa, w 190st. Podawać z surówką lub sałatką.
Pierś zapiekana pod kołderką
Piersi umyć osuszyć usunąć błonki Przekroić na 2 części Ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Pierś zapiekana pod kołderką
Majonez wyłożyć na mięso rozsmarować oprószyć solą i pieprzem kolorowym Odstawić na godzinę do lodówki
Pierś zapiekana pod kołderką
Pieczarki obrać pokroić na plasterki udusić na patelni Jak odparują to równo wyłożyć je na mięso z majonezem Oprószyć pieprzem
Pierś zapiekana pod kołderką
Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach Posypać przygotowaną zapiekankę