lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś ze szpinakiem, salami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny kotlet różnych smaków .

Pierś ze szpinakiem, salami i serem

Składniki:

Pierś ze szpinakiem, salami i serem

 

  • schab 1kg ( 5 porcji )

 

 

  • salami i plaster na 1 porcje

 

  • ser 2 plastry na 1 porcje

 

  • przyprawy

 

 

  • papryka czerwona mielona słodka do smaku

 

  • sól prowansalska do smaku

 

  • Panierka:

 

 

  • bułka tarta 200 gram wymieszana z 3 łyżeczkami czerwonej mielonej papryki

 

Sposób przygotowania:

Pierś ze szpinakiem, salami i serem
Schab myjemy kroimy na plastry lekko je rozbijamy wychodzi 10 plastrów . Doprawiamy je pieprzem sola i czerwona papryką . Na plaster schabu kładziemy plaster sera na to szpinak świeże listki , na listki kładziemy plaster salami i przykrywamy serem . Na ser kładziemy plaster rozbitej karkówki dociskamy, Wykrawamy kółko . Takie kotlety maczamy w rozbełtanym jaju . Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z czerwoną mieloną papryką. Smażymy na oleju na rumiany kolor będzie lekko czerwony dzięki czerwonej papryce . Podajemy z ziemniaczkami i pomidorkiem .