marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Piersi kurczęcia nadziewane brie i gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie obiadowe choć niekoniecznie,bo można je nawet grillować jest smaczne i mniej pracochłonne.Wystarczy kupić gotowe piersi i przyrządzić po swojemu.

Piersi kurczęcia nadziewane brie i gruszkami

Składniki:

Piersi kurczęcia nadziewane brie i gruszkami

 

  • 4 gotowe piersi z kurczaka,
  • 3 trójkątne opakowania serków pleśniowych,
  • 4 duże gruszki,
  • sól,
  • pieprz cytrynowy,
  • 4 wykałaczki do spięcia mięsa,
  • olej do smażenia/pieczenia.

Sposób przygotowania:

Piersi kurczęcia nadziewane brie i gruszkami
Piersi opłukać i osuszyć, a następnie naciąć kieszonki i nadziać piersi pokruszonymi serkami oraz umytymi, pozbawionymi gniazd nasiennych i pokrojonymi na ćwiartki gruszkami. Spiąć wykałaczkami na wzdłuż każdą z piersi, natrzeć solą i pieprzem cytrynowym i rozgrzać olej na blasze lub w brytfance. Można smażyć, piec jak i grillować i to z 20 min. z obu stron. Gdy się upieką lub usmażą przełożyć szczypcami na półmisek i podawać z ryżem i jarzyną.