alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo ciekawa kompozycja smakowa farszu, roladki pyszne.

Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną
Piersi oczyścić i umyć. Z piersi odciąć polędwiczki. Nożem ostrożnie zrobić kieszonkę w każdej piersi. Kieszonki napełnić farszem i spiąć wykałaczką. Przyprawić z dwóch stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z wszystkich stron. Podlać bulionem i dusić około 20 min. Farsz: Por i czosnek oczyścić, umyć i drobno pokroić. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. dodać żurawinę, masło i całość dusić do miękkości.
Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną
piersi oczyścić i wyciąć w każdej kieszonkę
Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną
napełnić kieszonki farszem i obtoczyć w mące
Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną
piersi smażyć na rozgrzanym oleju na złoto
Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną
farsz dusimy na maśle do miękości i schładzamy