Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piersi w marynacie paprykowo-musztardowej są bardzo apetyczne. Możemy je upiec w piekarniku lub na ruszcie grilla.

Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej

 

Sposób przygotowania:

Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej
Do miseczki przełożyć wszystkie składniki marynaty (czosnek wcześniej przecisnąć przez praskę). Dokładnie wymieszać.

Piersi przekroić wzdłuż na połowę lub delikatnie rozbić. Kawałki mięsa dokładnie wysmarować marynatą, odstawić na kilka godzin do lodówki.

Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Upiec i podawać.
Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej
Kurczaka przekroić wzdłuż aby był cieńszy.
Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej
Kurczaka posmarować przygotowaną marynatą.
Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej
Zamarynowanego kurczaka wstawić do nagrzanego piekarnika.