slawek72

slawek72

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Piersi z indyka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczek wędzony, boczek świeży, pieczarki i cebulę przesmażamy w małej ilości..........................

Piersi z indyka faszerowane

Składniki:

Piersi z indyka faszerowane

 

  • Boczek świeży 10 dkg
  • Boczek wędzony 10 dkg
  • Pieczarki 10 dkg
  • Cebula
  • Majeranek
  • Rodzynki
  • Pieprz, sól
  • Łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • Sok z brzoskwiń
  • Piersi z indyka 2 szt

Sposób przygotowania:

Piersi z indyka faszerowane
Boczek wędzony, boczek świeży, pieczarki i cebulę przesmażamy w małej ilości tłuszczu. Wszystko razem zemleć wraz z rodzynkami. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wszystko wymieszać z koncentratem pomidorowym. Piersi z indyka rozbić jak na zrazy, posolić, posypać pieprzem. Nakładać farsz i zawinąć. Zrumienić na złoty kolor przełożyć do rondla i dusić w małej ilości wody i soku z brzoskwiń.

Tagi:

indyk