Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Piersi z indyka glazurowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyśmienite, delikatne mięsko indycze...

Piersi z indyka glazurowane

Składniki:

Piersi z indyka glazurowane

 

  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 2 piersi indyka bez kości i skóry
  • 1 posiekana cebula
  • 6 cytryn pokrojonych w cienkie plasterki
  • 1/3 szkl.keczupu
  • 1/3 szkl. wody
  • 3 łyżki brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Piersi z indyka glazurowane
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.W rondlu rozgrzać olej, stopić masło, obrumienić piersi indyka na złoty kolor, umieścić w brytfannie i odstawić. W tym samym rondlu podsmażyć cebulę, pokryć nią piersi indyka i ułożyć na wierzchu pokrojone plasterki cytryny. W małej misce zmieszać keczup, wodę, brązowy cukier i polać tą mieszanką piersi indyka. Piec w piekarniku przez 45 minut.

Tagi:

beza indyk bezy