Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Piersi z kurczaka po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Piersi z kurczaka po meksykańsku

Składniki:

Piersi z kurczaka po meksykańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka po meksykańsku
Piersi posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Odłożyć w ciepłe miejsce. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Obraną cebulę i pozbawioną nasion papryczkę chili drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozdrobnione warzywa obsmażyć 5 min na pozostałym od smażenia piersi tłuszczu. Mięso przełożyć do rondla obłożyć warzywami, zalać winem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W miarę potrzeby podlewać wodą.