Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Piersi z kurczaka z sałatą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Piersi z kurczaka z nadzieniem z sałaty masłowej, szalotki, salami z indyka, korniszonów i musztardy miodowej.

Piersi z kurczaka z sałatą

Składniki:

Piersi z kurczaka z sałatą

 

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 2 liście sałaty masłowej
  • 1 szalotka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 plastry salami z indyka
  • 3 mini korniszony z chili
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej
  • olej do smażenia
  • 3 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 1 kostka bulionu grzybowego

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka z sałatą

Etap 1

Piersi z kurczaka z sałatą
Każda pierś z kurczaka nacięta w środku.

Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki.

Etap 2

Piersi z kurczaka z sałatą
Pokrojone składniki nadzienia z dodatkiem musztardy.

Sałatę, salami, korniszony i szalotkę drobno pokroić, przełożyć do miseczki. Dodać musztardę, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.

Etap 3

Piersi z kurczaka z sałatą
Przygotowany farsz nałożony do mięsnych kieszonek.

Przygotowany farsz nałożyć do mięsnych kieszonek, brzegi rozcięcia złączyć i spiąć wykałaczkami.

Etap 4

Piersi z kurczaka z sałatą
Nadziane mięso posypane przyprawą do mięs.

Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić.

Etap 5

Piersi z kurczaka z sałatą

Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać kostkę grzybową.

Etap 6

Piersi z kurczaka z sałatą

Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.