Pigwa do herbaty

Przetwory « poprzedni | następny »
paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 166
zdjęcia: 1 z 1
Pigwa do herbaty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pamiętajcie już teraz żeby latem zaopatrzyć się w zapasy pigwy do herbaty.


trudność: średnie
czas:

Pigwa do herbaty - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pigwy
  • 1 kg cukru
  • 1 szklanka wody

Pigwa do herbaty - PRZYGOTOWANIE:

Pigwy dokładnie myjemy, kroimy w półplasterki i oczyszczamy z gniazd nasiennych, wrzucamy do dużej miski, zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc ( lub wiecej) by puściła soki. Następnie wykładać razem z powstałym syropem do słoiczków, pasteryzować. Do herbaty ja dodaję zawszę łyżeczkę owoców i łyżkę syropu ;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pigwa do herbaty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy Smalec do chleba Mozaika drobiowa
Sałatka z ogórków i papryki Puree z pieczonej dyni zwyczajnej Marynowane patisony
Domowa konfitura z cytrusów Sałatka z buraczków na zimę Dżem jabłkowy z koszteli
Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika Dżem jabłkowy z cynamonem Marynowane prawdziwki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane