Pigwa do herbaty

Przetwory « poprzedni | następny »
paulisia_elk - Przepis na: Pigwa do herbaty offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 166
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pigwa do herbaty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pamiętajcie już teraz żeby latem zaopatrzyć się w zapasy pigwy do herbaty.


trudność: średne
czas:

Pigwa do herbaty - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pigwy
  • 1 kg cukru
  • 1 szklanka wody

Pigwa do herbaty - PRZYGOTOWANIE:

Pigwy dokładnie myjemy, kroimy w półplasterki i oczyszczamy z gniazd nasiennych, wrzucamy do dużej miski, zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc ( lub wiecej) by puściła soki. Następnie wykładać razem z powstałym syropem do słoiczków, pasteryzować. Do herbaty ja dodaję zawszę łyżeczkę owoców i łyżkę syropu ;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pigwa do herbaty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Przecier z dyni Dżem mirabelkowy Marynowane maślaki
Śliwki z kandyzowanym aloesem i rodzynkami Paprykowa pasta lub ketchup Ekspresowe śliwki
Suszone pomidory w oliwie Dżem pigwowo-jabłkowy Mielonka ze słoika
Ajvar- bałkańska pasta warzywna Domowy dżem morelowy Kompot z mirabelek

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane