Pigwa do herbaty

Przetwory « poprzedni | następny »
paulisia_elk - Przepis na: Pigwa do herbaty offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 166
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pigwa do herbaty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pamiętajcie już teraz żeby latem zaopatrzyć się w zapasy pigwy do herbaty.


trudność: średne
czas:

Pigwa do herbaty - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pigwy
  • 1 kg cukru
  • 1 szklanka wody

Pigwa do herbaty - PRZYGOTOWANIE:

Pigwy dokładnie myjemy, kroimy w półplasterki i oczyszczamy z gniazd nasiennych, wrzucamy do dużej miski, zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc ( lub wiecej) by puściła soki. Następnie wykładać razem z powstałym syropem do słoiczków, pasteryzować. Do herbaty ja dodaję zawszę łyżeczkę owoców i łyżkę syropu ;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pigwa do herbaty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane