Pigwa do herbaty

Przetwory « poprzedni | następny »
paulisia_elk offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 166
zdjęcia: 1 z 1
Pigwa do herbaty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pamiętajcie już teraz żeby latem zaopatrzyć się w zapasy pigwy do herbaty.


trudność: średne
czas:

Pigwa do herbaty - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pigwy
  • 1 kg cukru
  • 1 szklanka wody

Pigwa do herbaty - PRZYGOTOWANIE:

Pigwy dokładnie myjemy, kroimy w półplasterki i oczyszczamy z gniazd nasiennych, wrzucamy do dużej miski, zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc ( lub wiecej) by puściła soki. Następnie wykładać razem z powstałym syropem do słoiczków, pasteryzować. Do herbaty ja dodaję zawszę łyżeczkę owoców i łyżkę syropu ;)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pigwa do herbaty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem jagodowy na galaretce Sok z malin na zimę Marynowana szparagówka
Kolorowa sałatka z ogórków Słoikowa łopatka boczkowa Przecier z pomidorów
Kapusta kiszona w słoikach Moje dyniowe pikle Sałatka warzywna z cukinią na zimę
Puree z dyni na zimę Dżem z dyni z imbirem i cynamonem Dżem z dyni i jabłek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane