eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pijane babeczki orzechowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kruche babeczki nadziewane bitą śmietaną z pijanymi wiśniami.

Pijane babeczki orzechowe Eli

Składniki:

Pijane babeczki orzechowe Eli

 

  • szklanka=250 ml

 

 

Sposób przygotowania:

Pijane babeczki orzechowe Eli
Margarynę schłodzić i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do miski z margaryną włożyć pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto.Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę.Wyjęte z lodówki ciasto cienko rozwałkować i wylepić nim foremki wysmarowane margaryną.Piec babeczki około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Babeczki lekko wystudzone wyjąć z foremek i ostudzić.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fixem.Nałożyć ozdobnie śmietanę do babeczek.Na śmietanie ułożyć pijane wiśnie.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka