zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2312]

Pikantna ciecierzyca pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przekąska z ciecierzycy i do tego zdrowsza niż te różne sklepowe chipsy. Co prawda wymaga czasu ale możecie użyć cieciorki z puszki.

Pikantna ciecierzyca pieczona

Składniki:

Pikantna ciecierzyca pieczona

 

Sposób przygotowania:

Pikantna ciecierzyca pieczona
Ciecierzycę zalać zimna wodą najlepiej wieczorem i moczyć ją co najmniej 12 godzin.

Potem gotować ją do miękkości co zajmie około godziny.

Ugotowaną cieciorkę odlać na sicie, osuszyć na ręczniku papierowym i potem wysypać ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec w 200 stopniach przez 15 minut. Następnie delikatnie przesypać ją do miski dodać przyprawy i wymieszać.

Ponownie wsypać na blachę i piec jeszcze 15 minut. Najlepiej zjeść tego samego dnia.