akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Pikantna fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pikantna wersja fasolki po bretońsku. Jeśli nie jesteś fanem ostrych, wyrazistych smaków zawsze możesz pominąć chili :) Przepis znaleziony na blogu Takie tam pichcenie. Polecam!

Pikantna fasolka po bretońsku

Składniki:

Pikantna fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Pikantna fasolka po bretońsku
1. Fasolę umyć, a następnie zostawić zalaną wodą na około 12 godzin. Po tym czasie gotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Dodać włoszczyznę, przyprawy (oprócz lubczyku i majeranku) oraz koncentrat pomidorowy. 2. Kiełbasy obrać, a następnie pokroić w plasterki lub w kostkę. Usmażyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) 3. Gdy fasola będzie miękka, dodać do niej usmażone kiełbasy. Jeszcze chwilę gotujemy, doprawiając lubczykiem i majerankiem. 4. Podawać z natką pietruszki. Smacznego!