SUPERPRZEPIS

Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa

  • 4
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 13
Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Pyszna potrawka, która przygotowuję zawsze gdy za oknem plucha. Świetnie rozgrzewa i syci. Polecam na obiad jak i ciepłą kolację.

Składniki:

Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Cebule i czosnek obieramy, siekamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Do dużego garnka przekładamy paprykę i zalewamy około 2,5l wody, dodajemy bulionetki i gotujemy przez 5 minut, następnie dodajemy pieczarki, gotujemy przez kolejne 5 minut. Na oleju podsmażamy kiełbasę, dodajemy cebulę i całość zarumieniamy. Smażonkę przekładamy do potrawki. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku paprykami, solą i pieprzem – gotujemy całość przez 10 minut. Podajemy na ciepło. 





Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa
paprykę kiełbasę oraz cebule kroimy w kostkę pieczarki w plastry
Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa
do gotującej papryki dodajemy pieczarki
Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa
następnie do potrawki dodajemy podsmażoną kiełbasę z cebulą i czosnkiem
Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa
na koniec doprawiamy do smaku paprykami solą i pieprzem