luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pikantna szyneczka z szynkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szyneczka z szynkowaru , zdrowa i smaczna

Pikantna szyneczka z szynkowara

Składniki:

Pikantna szyneczka z szynkowara

 

  • szynka ok 1 kg
  • pół łyżeczki majeranku
  • duża szczypta chili suszonej
  • pół łyżeczki bazylii
  • sól ok 1 łyżeczka
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego

Sposób przygotowania:

Pikantna szyneczka z szynkowara
Mięso umyć, osuszyć. Przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso włożyć do woreczka i wcisnąć do szynkowaru, wlać resztę marynaty i zawiązać woreczek. Zamknąć szynkowar i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wodę w garnku zagotować , wstawić szynkowar i parzyć w 90 st przez ok 1.5 godz. Wyjąć i wstawić do zimnej wody, wystudzone schłodzić w lodówce.

Tagi:

szynka