Pikantne babeczki

Przekąski « poprzedni | następny »
zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1924
zdjęcia: 1 z 1
Pikantne babeczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

babeczki na jeden kęs z gotowych spodów do babeczek


trudność: łatwe
czas:

Pikantne babeczki - SKŁADNIKI:

  • 8 gotowych kruchych babeczek do nadzień słonych i pikantnych ( Dan Cake )
  • Nadzienie :
  • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
  • 3 plastry kiełbasy szynkowej pokrojonej w kostkę
  • 1/2 dużej pieczarki pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 1 łyżka pokrojonej w kostkę żółtej papryki
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mix chili scoth bonet do smaku
  • 1 łyżka masła

Pikantne babeczki - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni roztopić masło. Wrzucić cebulę i chwilę smażyć. Dodać kiełbasę i podsmażyć. Po chwili dodać pozostałe składniki nadzienia oprócz sera i podsmażyć. Doprawić do smaku przyprawami. Na koniec wyłączyć ogień pod patelnią, wsypać ser i całość wymieszać. Ciepłym nadzieniem wypełniać babeczki. Babeczki można jeść na ciepło i na zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pikantne babeczki (strona 1 z 1)  
agnieszkalider

agnieszkalider

2012-06-25 14:53
Mmmmmmmmmmmm uwielbiam...
5
Skomentuj
Oceń:
0
gusia1000

gusia1000

2012-11-16 12:43
Extra.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Sałatka wiosenna z granatem Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym
Chrupiące cebulaki Pasztet jajeczny z parówką Rolada serowa z kurczakiem i papryką
Polędwica z łososia w placku do tortilli Frytki pod pierzynką Paluszki z ciasta francuskiego na ostro
Francuskie paluchy z serem i szynka szwarcwaldzką Ślimaczki z serem i szynką Jajka faszerowane serkiem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane