zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2001]

Pikantne babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

babeczki na jeden kęs z gotowych spodów do babeczek

Pikantne babeczki

Składniki:

Pikantne babeczki

  • 8 gotowych kruchych babeczek do nadzień słonych i pikantnych ( Dan Cake )
  • Nadzienie :
  • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
  • 3 plastry kiełbasy szynkowej pokrojonej w kostkę
  • 1/2 dużej pieczarki pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 1 łyżka pokrojonej w kostkę żółtej papryki
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mix chili scoth bonet do smaku
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Pikantne babeczki

Na patelni roztopić masło. Wrzucić cebulę i chwilę smażyć. Dodać kiełbasę i podsmażyć. Po chwili dodać pozostałe składniki nadzienia oprócz sera i podsmażyć. Doprawić do smaku przyprawami. Na koniec wyłączyć ogień pod patelnią, wsypać ser i całość wymieszać. Ciepłym nadzieniem wypełniać babeczki. Babeczki można jeść na ciepło i na zimno.