Pikantne babeczki

Przekąski « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Pikantne babeczki offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1813
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pikantne babeczki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

babeczki na jeden kęs z gotowych spodów do babeczek


trudność: łatwe
czas:

Pikantne babeczki - SKŁADNIKI:

  • 8 gotowych kruchych babeczek do nadzień słonych i pikantnych ( Dan Cake )
  • Nadzienie :
  • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
  • 3 plastry kiełbasy szynkowej pokrojonej w kostkę
  • 1/2 dużej pieczarki pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 1 łyżka pokrojonej w kostkę żółtej papryki
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mix chili scoth bonet do smaku
  • 1 łyżka masła

Pikantne babeczki - PRZYGOTOWANIE:

Na patelni roztopić masło. Wrzucić cebulę i chwilę smażyć. Dodać kiełbasę i podsmażyć. Po chwili dodać pozostałe składniki nadzienia oprócz sera i podsmażyć. Doprawić do smaku przyprawami. Na koniec wyłączyć ogień pod patelnią, wsypać ser i całość wymieszać. Ciepłym nadzieniem wypełniać babeczki. Babeczki można jeść na ciepło i na zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pikantne babeczki (strona 1 z 1)  
agnieszkalider

agnieszkalider
offline

2012-06-25 14:53
Mmmmmmmmmmmm uwielbiam...
5
Skomentuj
Oceń:
0
gusia1000

gusia1000
offline

2012-11-16 12:43
Extra.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Zapiekane figi z serem i szynką Jabłkowe chipsy cynamonowe Nadziane francuskie koperty
Przekąska z papryczek chilli Śmietankowe ślimaczki z grzybami i dynią Ryżowa sałatka z paluszkami surimi i z jajkami
Domowe hamburgery Smażone paluszki krabowe Kwiaty cukinii faszerowane ricottą
Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem Pieczarki faszerowane kaszanką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane