Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pikantne bitki z mięsa baraniego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bitki z mięsa baraniego są pikantne i aromatyczne.

Pikantne bitki z mięsa baraniego

Składniki:

Pikantne bitki z mięsa baraniego

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne bitki z mięsa baraniego
Mięso baranie umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, lekko zbić tłuczkiem. Następnie obtoczyć w mące wymieszanej z mieloną papryką i obrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu, mięso przełożyć do rondla. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić drobno posiekany czosnek i cebulę. Wszystko przełożyć do rondla z mięsem, podlać rosołem ( może być z kostki) i udusić do miękkości. Przyprawić do smaku solą ewentualnie pieprzem. Podawać z surówką i ziemniakami lub z pieczywem.