WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Pikantne faszerowane jajka z salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantne i wyraziste w smaku jajka faszerowane z ogórkiem konserwowym, salami i szczypiorkiem. Niezastąpiona przekąska na imprezę.

Pikantne faszerowane jajka z salami

Składniki:

Pikantne faszerowane jajka z salami

 

  • 12 jajek
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy ostrej
  • sól i pieprz
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • kilka plastrów salami

Sposób przygotowania:

Pikantne faszerowane jajka z salami
Jajka gotujemy na twardo i obieramy po wystudzeniu. Kroimy na pół, a żółtka po wyjęciu kroimy w kostkę.

Ogórki korniszony kroimy w drobną kostkę i dodajemy do żółtek. Doprawiamy majonezem, musztardą, solą i pieprzem w razie potrzeb.

Nadziewamy jajka i wierzch posypujemy drobno pokrojonym salami i szczypiorkiem.