WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pikantne kąski z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne, dosyć mocno pikantne małe kąski z piersi indyka. Idealna przekąska na imprezę, podawana z różnymi sosami.

Pikantne kąski z indyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pikantne kąski z indyka

 

  • 0,5 piersi z indyka
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 0,5 łyżeczki curry
  • ok 1 szklanki tartej bułki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pikantne kąski z indyka
Pierś z indyka myjemy, usuwamy błony i kroimy w dosyć drobne kawałki. Mięso przekładamy do miski, wlewamy olej i dodajemy sól, pieprz cayenne, curry oraz papryki ostrą i słodką. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie kawałki mięsa obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju za złoty kolor z dwóch stron.
Pikantne kąski z indyka
Mięso marynujemy w oleju i przyprawach.
Pikantne kąski z indyka
Kawałki panierujemy tylko w tartej bułce.
Pikantne kąski z indyka
I smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron.

Tagi:

tarta indyk