Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pikantne leczo z bakłażanem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pikantne leczo z bakłażanem, dodatek sosu chili czosnkowego sprawi że głębia smaku będzie niepowtarzalna

Pikantne leczo z bakłażanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne leczo z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Pikantne leczo z bakłażanem
Warzywa myjemy, a następnie kroimy - papryki, bakłażana, cukinię, ogórki w kostkę, cebulę w pół krążki. Kiełbasę kroimy w kostkę. Następnie w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę, podsmażamy przez 1 minutę a a następnie dodajemy kiełbasę, doprowadzamy do zarumienienia całości i wówczas dodajemy papryki, całość dokładnie mieszamy i przesmażamy 5 minut, po tym czasie dodajemy bakłażana i cukinię, wszystko mieszamy i przesmażamy w woku przez kolejne 5 minut, następnie przekładamy do dużego garnka, dodajemy ogórki oraz pomidory, całość mieszamy, doprawiamy paprykami, pieprzem, solą oraz przeciśniętym czosnkiem i sosem chilli, całość mieszamy i gotujemy razem przez około 15 minut, warzywa mają być półmiękkie.
Pikantne leczo z bakłażanem
Czerwoną cebulę przesmażamy razem z kiełbasą
Pikantne leczo z bakłażanem
dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę
Pikantne leczo z bakłażanem
następnie dodajemy bakłażana cukinię oraz ogórki
Pikantne leczo z bakłażanem
dodajemy pomidorty i całość doprawiamy do smaku