kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pikantne pałki sojowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepyszne danie typu „samograj”, wystarczy zamarynować i upiec w piekarniku. Nic prostszego się już nie da! Do tego smakuje przepysznie, lekko słodko, pikantnie i z wyraźnie wyczuwalnym sosem sojowym.

Pikantne pałki sojowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantne pałki sojowe

 

Sposób przygotowania:

Pikantne pałki sojowe
Miód, oliwę, tabasco oraz sos sojowy mieszamy razem tworząc marynatę. Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Mięso umieszczamy w marynacie, na co najmniej kilka godzin (najlepiej na noc). Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach C przez około 1 h aż kurczak stanie się złoty a po wbiciu szpikulca w mięso nie wydobywa się z niego krwisty płyn. W czasie pieczenia podlewamy, co około 10 minut marynatą.
Pikantne pałki sojowe
Miód, oliwę, tabasco oraz sos sojowy mieszamy razem tworząc marynatę.
Pikantne pałki sojowe
Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Mięso umieszczamy w marynacie, na co najmniej kilka godzin (najlepiej na noc).