IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Pikantne serduszka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smakują rewelacyjnie na zimno i na ciepło

Pikantne serduszka

Składniki:

Pikantne serduszka

 

  • 300 g łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • pół pszennej bułki
  • pół szklanki ciepłego mleka
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • łyżeczka Ziarenek Smaku Winiary
  • łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • pół średniej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pikantne serduszka
Bułkę moczymy w mleku. Odciskamy. Mięso mielimy razem z bułką, cebulą i czosnkiem. Wbijamy jajka. Doprawiamy Ziarenkami Smaku, rozmarynem, pieprzem i papryką. Z masy na posypanej bułką tartą desce formujemy cienki (0,5 cm) placek. Foremką do ciastek wykrawamy serduszka. Panierujemy ich drugą stronę w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka