dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Pikantne udka kurczaka po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosty sposób na pyszne, aromatyczne udka

Pikantne udka kurczaka po węgiersku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne udka kurczaka po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Pikantne udka kurczaka po węgiersku
Udka umyć, wysuszyć, a następnie posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w pióra, a czosnek w plasterki. W dużym rondlu rozpuścić smalec i zrumienić na nim kawałki kurczaka z każdej strony. Dodać cebulę i czosnek oraz ziarenka kolorowego pieprzu i papryki w proszku. Dolać wrzątek – do połowy wysokości mięsa – i dusić pod przykryciem do momentu, gdy kurczak będzie gotowy (ok. 30 min.).
Pikantne udka kurczaka po węgiersku
Tu widać składniki potrzene do przygotowania dania
Pikantne udka kurczaka po węgiersku
W dużym rondlu rozpuścić smalec i zrumienić na nim kawałki kurczaka z każdej strony.
Pikantne udka kurczaka po węgiersku
Dodać cebulę i czosnek oraz kolorowy pieprz i papryki
Pikantne udka kurczaka po węgiersku
Dolać wrzątek – do połowy wysokości mięsa – i dusić pod przykryciem