mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pikantne zrazy ziołowe z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Soczyste i pikantne zrazy

Pikantne zrazy ziołowe z pomidorami

Składniki:

Pikantne zrazy ziołowe z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Pikantne zrazy ziołowe z pomidorami
Mięso umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Chleb obrać ze skórki, pokruszyć. Zioła umyć, osuszyć i posiekać, wymieszać z jajkiem, chlebem i serem. Czosnek obrać, opłukać, posiekać i dodać do sera. Masę doprawić solą, pieprzem, gałką i wyłożyć na plastry mięsa. Wołowinę zwinąć, związać nitką. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Włoszczyznę oczyścić, umyć i posiekać. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, zrumienić zrazy. Dodać cebulę, podsmażyć. Dodać włoszczyznę, przesmażyć. Wlać wino, bulion, wrzucić ziarna pieprzu i jałowca, liście laurowe. Przykryć naczynie. Dusić w piekarniku przez 90minut.Zrazy wyjąć, zdjąć nici. Sos z pieczenia zagęścić mąką, przyprawić solą i pieprzem. Pomidory umyć, przekroić na połówki i dusić na maśle. Zrazy i pomidory wyłożyć na talerze, polać sosem.