cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

pikantny gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli chcemy, aby nasz gulasz był mocno ostry należy dodać do niego około 2 łyżeczek pieprzu cayenne

pikantny gulasz

Składniki:

pikantny gulasz

 

  • 80 dag mięsa wieprzowego
  • 40 dag cebuli
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 50 dag brokułów
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

pikantny gulasz
Mięso umyć, osuszyć. Cebule obrać, pokroić na cząstki. Mocno rozgrzać olej, smażyć na nim porcje mięsa i cebuli kilka minut na średnim ogniu (ciągle mieszać). Przyprawić solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym, startą gałką muszkatołową, oprószyć Mąką, zasmażyć. Wlać litr wody, przykryć, dusić 1,25 godziny. Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, gotować 8 minut. Po 45 minutach wlać do gulaszu szklankę wody, ponownie przyprawić. Posypać natką pietruszki, podawać z brokułami.