Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pikantny gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pocięte na kostki mięso wymieszaj z musztardą, i dużą szczptą pieprzu. Włóż do lodówki i marynuj około 8 godzin a jeszcze lepiej

Pikantny gulasz

Składniki:

Pikantny gulasz

 

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz
Pocięte na kostki mięso wymieszaj z musztardą, i dużą szczptą pieprzu. Włóż do lodówki i marynuj około 8 godzin a jeszcze lepiej całą noc. Cebulę obierz, potnij na cząstki. Pieczarki pokrój na kawałeczki. Zamarynowaną wołowinę zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę. Oprósz mąką. Zasmaż . Następnie podlej gorącą wodą i duś przez 90 minut. Po 30 minutach do mięsa dodaj pieczarki. Gulasz przypraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wymieszaj ze śmietaną oraz posiekaną natką. Podawaj z makaronem