eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pikantny kurczak Eli z chili

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne piersi kurczaka.Potrawa na obiad,kolację,a nawet na przyjęcie.

Pikantny kurczak Eli z chili

Składniki:

Pikantny kurczak Eli z chili

 

  • 2 podwójne piersi kurczaka
  • 2 cm kawałek kłącza imbiru
  • 1 papryczka chili
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • grubo utłuczony kolorowy pieprz(biały,zielony,czerwony,czarny)

Sposób przygotowania:

Pikantny kurczak Eli z chili
Opłukane i osuszone mięso podzielić na 4 porcje,posolić i odstawić w chłodne miejsce.Kłącze imbiru opłukać,oskrobać łyżeczką i drobno posiekać razem z chili,dodać utłuczony kolorowy pieprz i wymieszać z olejem.Pastą z przypraw posmarować mięso,każdą porcję zawinąć osobno w folię,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec ok.30 minut.Rozwinąć,podawać z sałatą.Smacznego!