Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pikantny miętus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

coś dla smakoszy pikantnych rybnych dań

Pikantny miętus

Składniki:

Pikantny miętus

 

  • 60 dag fileta z miętusa lub tyle samo odfiletowanej ryby
  • 1 szklanka łagodnego bulionu warzywnego około 250 ml
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 50 ml koniaku
  • 1 mała cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1/2 papryczki chilii
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pikantny miętus
Rybę kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem oraz mąką. Cebulę i czosnek drobno siekamy tak samo papryczkę. Rybę obsmażamy na patelni, wrzucamy do niej posiekane cebulę, czosnek i papryczkę. Podsmażamy delikatnie, wlewamy bulion, koniak, koncentrat i dusimy pod przykryciem aż miętus będzie miękki.