dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pikle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Marynowane warzywa na zimę.

Pikle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pikle

 

Sposób przygotowania:

Pikle
Warzywa dokładnie płuczemy i oczyszczamy, a następnie osuszamy. Marchew kroimy w mniejsze kawałki. Następnie lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Warzywa ciasno układamy w czystych słoikach. Do każdego słoika dodajemy po liściu laurowym, kilka ziarenek ziela angielskiego, krążek cebuli i odrobinę kopru. Wodę zagotowujemy z solą, cukrem i octem. Warzywa zalewamy zalewą. Szczelnie zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy ok 15 minut. Smacznego!
Pikle
Warzywa układamy w słoikach i zalewamy zalewą.