Pilaw szafranowy w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Połączenie ryżu z fasolą w sosie.

Pilaw szafranowy w sosie

Składniki:

Pilaw szafranowy w sosie

 

  • 300 gram ryżu basmati
  • 50 gram masła
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • sól,pieprz
  • 450 gram gotowej fasoli Jaś-z puszki
  • 150 gram jogurtu bez cukru

 

Sposób przygotowania:

Pilaw szafranowy w sosie
Surowy ryż wsypałam do garnka.Zalałam obficie zimną wodą-odstawiłam. Do rozpuszczonego w rondelku masła dodałam posiekaną cebulę.Mieszałam aż zmiękła.Dosypałam kolendrę.Wymieszałam i zmniejszyłam gaz. Ryż odcedziłam z wody i wrzuciłam do cebuli.Zalałam 375 ml wrzątku.Ponownie dodałam resztę przypraw.Doprowadziłam do wrzenia .Gotowałam pod przykryciem 15minut. Taki ryż przekładałam do miseczek.Dodawałam fasolę z puszki ( po odsączeniu wody) oraz jogurt.Mieszałam.Pyszne danie

Tagi:

ryż beza bezy