Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Pilaw z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moja wariacja na temat pilawu przygotowana jedynie z warzyw. Charakter potrawie nadaje dodany kardamon oraz kumin.

Pilaw z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pilaw z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pilaw z warzywami
Fasolkę zielona i żółtą ugotować i pokroić. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojony czosnek oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i seler. Kolejno dodać ryż, obie fasole, pokrojone suszone pomidory. Zalać bulionem. Doprawić przyprawami. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu do momentu aż ryż wchłonie cały płyn.
Pilaw z warzywami
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę, marchew i seler.
Pilaw z warzywami
Obie fasolki szparagowe ugotować i pokroić.
Pilaw z warzywami
Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki.
Pilaw z warzywami
Dodać resztę składników, przyprawy i wlać bulion.

Tagi:

ryż