Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Piszinger bakaliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny na podwieczorek i na słodką przekąskę!

Piszinger bakaliowy

Składniki:

Piszinger bakaliowy

 

  • 100ml.mleka,
  • 1kost.masła,
  • 3\4szkl.cukru pudru,
  • 2szkl.mleka w proszku,
  • 2łyżki płatków migdałowych,
  • 2łyżki smażonej skórki pomarańczowej,
  • 1op.wafli

Sposób przygotowania:

Piszinger bakaliowy
Mleko zagotować z masłem i cukrem pudrem,cały czas mieszając,ostudzić.2wafle odłożyć,resztę pokruszyć i wymieszać z mlekiem w proszku i bakaliami,całość dodać do mleka z masłem i dokładnie wymieszać.Masę wyłożyć na jeden z wafli i przykryć drugim.całość zawinąć w pergamin,przycisnąć czymś ciężkim,wstawić do lodówki na ok.2godz.