olimpia200

olimpia200

Starszy Kucharz
[Przepisów: 63]

pita szpinakowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

pychotka:))najlepszy sposob na przekonanie przeciwnikow szpinaku do jego zjedzenia

pita szpinakowa

Składniki:

pita szpinakowa

 

  • ciasto:
  • 2 szklanki maki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 5 lyzek oleju
  • woda
  • odrobina octu

 

  • farsz:

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

pita szpinakowa
ciasto zagniatamy
walkujemy cienko i dzielimy na dwie czesci
jedna czesc dajemy na spod blachy



mrozony szpinak zalewamy odrobina wody dodajemy posiekana cebule i czosnek
gotujemy do miekkosci
dodajemy przyprawy pisekany koperek
zdejmujemy z ognia dodajemy jajka mieszamy dokladnie
i na koncu dodajemy fete pokruszona
mieszamy wsszystko jeszcze raz wylewamy na blache
przykrywamy drugim ciastem
nakluwamy je widelcem
smarujemy olejem
pieczemy ok 50minut