nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pita z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie, smaczne i zdrowe, może być na obiad, 2 śniadanie czy kolacje, zdrowa wersja fast foodu, a ja niestety fast food uwielbiam

Pita z tuńczykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pita z tuńczykiem

 

  • gotowe pity
  • puszka tuńczyka w oleju
  • mała puszka kukurydzy
  • czerwona cebula
  • garść czarnych oliwek
  • liście sałaty
  • 2 łyżki ketchupu
  • łyżka majonezu
  • ulubione kiełki

Sposób przygotowania:

Pita z tuńczykiem
Pity delikatnie przekrajemy na pół. Na spód kładziemy umyty liść sałaty, następnie odsączonego z oleju tuńczyka. Oliwki kroimy w plasterki, kukurydzę odsączamy z wody i dodajemy do pity. Cebulę obieramy i kroimy w piórka i również wkładamy do pity. W osobnej miseczce mieszamy majonez z ketchupem i smarujemy drugą część pity. Zamykamy i zapiekamy przez kilka minut w grillu. Może być również w piekarniku czy na patelni. Podajemy z ulubionymi kiełkami. Smacznego.
Pita z tuńczykiem
W miseczce mieszamy ketchup z majonezem
Pita z tuńczykiem
Smarujemy jedną część sosem, na drugą wykładamy pozostałe składniki
Pita z tuńczykiem
Zapiekamy w grillu, patelni bądź piekarniku

Tagi:

sałata