Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Piwne ciasto do smażenia mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso inaczej będzie smakować.

Piwne ciasto do smażenia mięsa

Składniki:

Piwne ciasto do smażenia mięsa

 

  • 1 szklanka piwa
  • 4 jajka
  • 1 1/3 szklanki mąki
  • sól, pieprz
  • olej lub smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Piwne ciasto do smażenia mięsa
Piwo, mąkę i żółtka wymieszać i zrobić ciasto jak na naleśniki ale gęściejsze. Z białek ubić pianę i wymieszać razem z ciastem.Upieczone lub ugotowane mięso/ kawałki/ maczać w cieście i smażyć na tłuszczu.Przepis wyszperany w domowych zapiskach.