Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Piwne kurczaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kurczak w cieście piwnym.

Piwne kurczaczki

Składniki:

Piwne kurczaczki

 

  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 1 szkl. mąki
  • 3.4 szkl. piwa
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Piwne kurczaczki
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski. Do miski wbic jajko, dodać piwo i mąkę, dokładnie wymiszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W cieście obtaczać kawałki kurczaka i wrzucać na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron do uzyskania żółtego koloru, odsączać na ręczniczku, podawać z ketchupem lub innym sosem.