kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Piwny boczek z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na grilla marsz! Trudno poprzestać na 1 porcji :(

Piwny boczek z grilla

Składniki:

Piwny boczek z grilla

 

  • 8 grubych plastrów chudego boczku
  • 1 i 1/3 szklanki piwa
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki chrzanu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżeczki oleju
  • sól
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki majeranku

Sposób przygotowania:

Piwny boczek z grilla
1/3 szklanki piwa zmieszać z musztardą,chrzanem,majerankiem,pieprzem,solą,2 łyżeczkami oleju,sokiem z cytryny.Ucieramy na jednolitą masę.Wkładamy do tej marynaty mięso i wstawiamy do lodówki na około 1,5 godzinki.Boczek pieczemy na gorącym grillu po 5 minut z każdej strony.Potem polewamy piwem i znów pieczemy po 5 minut z każdej strony.Podajemy na gorąco.Smacznego!