pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Pizza florencka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszna pizza, moja siostra robi ją bardzo często

Pizza florencka

Składniki:

Pizza florencka

 

Sposób przygotowania:

Pizza florencka
Drożdże rozpuścic w szklance ciepłej wody. Wymieszać drożdże z mąką. Po 25 minutach dodać olej i sól. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Po ok. godzinie wyciągnąć i ułożyć na foremce. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na równe cząstki. Ułożyć to na cieście. Posypać przyprawami i startym serem. Polać resztą oleju i piec przez 25-30 minut w piekarniku.