Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pizza na francuskim spodzie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Smaczna i szybko w przygotowaniu przekąska, taka nietradycyjna pizza bardzo nam smakowała. Można na niej umieścić różne kombinacje dodatków.

Pizza na francuskim spodzie Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pizza na francuskim spodzie

 

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 3 łyżeczki paprykowego pesto
  • 50 g sera żółtego
  • 50 g mozzarelli
  • 50 g salami
  • 2 małe pomidorki
  • 2 garście rukoli

Sposób przygotowania:

Pizza na francuskim spodzie
Ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć na papierze do pieczenia. Po nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiec przez 10 minut.

W międzyczasie przygotować dodatki: salami i sery pokroić w kawałki.

Podpieczone ciasto wyjąć, posmarować sosem pesto i ułożyć dodatki: salami, ser żółty i mozzarellę.

Wstawić do piekarnika i piec aż sery się roztopi  a ciasto zarumieni.

Pomidorki i rukolę umyć i osuszyć, pomidory pokroić w plastry.

Na upieczonej pizzy rozłożyć pomidory i rukolę, pokroić w kwadraty i od razu podawać. 
Pizza na francuskim spodzie
Ciasto nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku
Pizza na francuskim spodzie
przygotować dodatki: pokroić sery i salami
Pizza na francuskim spodzie
podpieczone ciasto posmarować sosem pesto
Pizza na francuskim spodzie
rozłożyć salami i ser, porwaną mozzarellę i dopiec
Pizza na francuskim spodzie
na wierzchu upiecoznej pizzy ułożyć pomidory i rukolę

Tagi:

pizza