Strona główna Pizza na grubym cieście

Pizza na grubym cieście

Pizza « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Pizza na grubym cieście offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1742
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pizza na grubym cieście
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Zostało Wam trochę ciasta na racuchy i resztki w lodówce? Zróbcie szybką pizzę na grubym puszystym cieście.


trudność: łatwe
czas:

Pizza na grubym cieście - SKŁADNIKI:

  • 400 ml gotowego ciasta na racuchy
  • 300 g mąki pszennej
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 szk letniej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki oleju
  • 300 g wędzonego boczku
  • 300 g kiełbasy wiejskiej
  • 2/3 puszki kukurydzy konserwowej
  • 250 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól, pieprz i papryka ostra do smaku
  • przyprawa do pizzy do smaku
  • 300 g żółtego sera

Pizza na grubym cieście - PRZYGOTOWANIE:

Do ciasta na racuchy dodać rozkruszone drożdże, wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto.
Odstawić do wyrośnięcia.
Na blachę wysmarowaną olejem rozłożyć jeszcze raz wyrobione ciasto i ponownie odczekać, aż wyrośnie.
W międzyczasie podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki.
Dodać odsączoną kukurydzę, pokrojony boczek i kiełbasę.
Doprawić do smaku.
Ser zetrzeć na tarce.
Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i podpiec ciasto 15 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem.
Na ciasto wyłożyć farsz, posypać startym serem. Piekarnik podgrzać do 200 stopni, wstawić pizzę do piekarnika z zapiekać 15-20 minut.
Pizzę podawać polaną ketchupem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pizza na grubym cieście  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pizza
Pizza z szynką i serem Pizza z brzoskwinią Pizza z boczkiem i serem feta
Pizza na cieście z zsiadłego mleka Pizza z cukinią Pizza z kaszą jęczmienną
Pizza z warzywami i fetą Pizza hawajska z ananasem Pizza serowo pieczarkowa z suszonymi pomidorami
Kapuściane pizzerinki  Pikantna pizza z szynką pieczarkami i serem Pizza z podwójnym serem i pieczarkami pieczonymi

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane