marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pizza po turecku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Placki z tortilli opiec na blasze,a mięso opiekać w piekarniku,skro- -ić je na wióry,nałożyć na placki,na to sałatkę warzywną z jogur- -tem.

Pizza po turecku.

Składniki:

Pizza po turecku.

 

  • Opakowanie gotowych placków tortilli,
  • 200 g.mięsa indyczego lub z drobiu,
  • sałatki z kapusty pekińskiej,pomidora i ogórka,
  • jogurt turecki słony,
  • przyprawa do kebabu.

Sposób przygotowania:

Pizza po turecku.
Gotowe placki tortilli opiec na blasze z obu stron po 2 min.a mięso
drobiowe na obrotowym grillu lub w piekarniku,po upieczeniu skra-
-jać na wióry,kłaść na placku łyżką na całej powierzchni,na to sa-
-łatkę z kapusty pekińskiej,pomidorów i ogórków z sosem jogurto-
-wym słonym,posypać przyprawą do kebabu lub gyrosa.Na koniec
każdy placek z zawartością ciasno zwinąć w rulon i gotowe.