mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Pizza Syciliano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pizza dla lubiących Sycylijskie smaki

Pizza Syciliano

Składniki:

Pizza Syciliano

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza Syciliano
W ciepłym mleku rozprowadzamy drożdże, dodajemy jajko, mleko, masło i odrobinę gałki muszkatołowej. Zagniatamy i rozwałkowujemy i cienkie ciasto. Tak przygotowane ciasto smarujemy oliwą. Pokrywamy plastrami pomidorów, kiełbasą i cebulą, uprzednio podsmażoną na oliwie. Posypujemy oliwkami, kaparami i delikatnie solimy. Wszystko skrapiamy łyżką oliwy. Pizzę pozostawiamy na 20 minut, aby urosło. Pieczemy ok. 30 minut w mocno nagrzanym piekarniku.