anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pizza szefowej Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto jest niezwykle lekkie, puszyste i delikatne a co najważniejsze to po upieczeniu nie spływają z niej składniki.

Pizza szefowej Anny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pizza szefowej Anny

Ciasto

wierzch

  • 400 g sera mozarella do pizzy
  • 100 g sera wędzonego
  • 100 g sera lazur błękitny
  • 100 g szynki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Pizza szefowej Anny
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie posolić i wyrobić ciasto z mąką i olejem. Ciasto rozwałkować na blachę do pizzy. Ciasto posmarować przecierem wymieszanym z olejem . Całość cienko posypać startym serem, na ser wyłożyć szynkę, ser wędzony oraz ser pleśniowy wszystko delikatnie oprószyć solą i wyłożyć na wierzch resztę startego sera. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. 
Pizza szefowej Anny
ciasto nie może się kleić konsystencja musi być zwarta
Pizza szefowej Anny
ser do pizzy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Pizza szefowej Anny
na wierz ładnie ułożyć wszystkie składniki